Igår läste jag klart boken “Konsten att höra hjärtslag” av Jan-Philipp Sendker. Det är en underbar bok om kärlek. En kärlek som är oberoende av både tid och geografiskt avstånd. Boken ger också en intressant inblick i livet i Burma, en radikalt annorlunda värld än New York.

Text från bokens baksida.

Spåren efter honom slutar i Bangkok.
Varför har han, en framgångsrik New Tork-advokat, lyckligt gift och med två vuxna barn, bara gett sig iväg utan förklaring?

Fyra år senare hittar hustrun ett gammalt kärleksbrev, som aldrig postats, från honom till en okänd kvinna med adress i Bruma. Hos dottern Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. Kanske finns förklaringen till faderns försvinnande där och kanske kan hon få träffa honom igen.

När Julia reser till den lilla byn bland bergen i Burma hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus möts hon av en märklig man och förstår att hon är väntad. Fascinerad lyssnar Julia till hans historia om umbäranden och kamp. Om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna. Om det som står skrivet i stjärnorna och om en kärlek som övervinner allt.