Lärodikt den första juni

Var glad, min själ, åt vad du har;
nu har du hundra sommarda’r
och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar
så har du nittionio kvar;
och någon blir den största.

Ge noga akt på var du står,
imorgon blir med ens igår;
det går så fort att vandra.
Betänk att vad du får
är hundra sommardar per år;
imorgon är den andra.
(av Cajenn)

Närhet

En vacker dikt om kärlek och närhet har dykt upp i mitt flöde flera gånger. Nu har jag äntligen hittat källan till texten.


Jag vill hålla av dig,
utan att hålla fast dig.
Jag vill ha dig,
utan att äga dig.
Jag vill älska dig,
utan att göra om dig.
Jag vill vara nära dig,
utan kväva dig.
Jag vill ge dig kärlek,
utan att ställa krav eller villkor.
Jag vill ge mig åt dig,
utan att ge upp.
Jag vill leva med dig,
jämte mig,
utan att gå före
utan att sacka efter.
Jag vill vara
din människa på jorden.

Jag tog en mycket lång omväg
innan jag hittade dig.
Du har funnits i hela mitt liv,
redan innan du föddes
i allt jag saknade.
Jag vill ha dig bredvid mig
när jag somnar,
sen vill jag vakna
i din värld.
Känna värmen från din kropp,
när morgonen sakta kommer.
Stilla vakna i din mjuka famn,
få börja en ny dag tillsammans
och fortsätta likadant.
Få känna din doft och din närhet,
få vakna tillsammans, och bara vara.

Källa: Dikter Närhet

Omgiven av idioter

Boken “Omgiven av idioter” är populär. När jag lyssnade på boken irriterade jag mig på att boken saknar nyanser, typerna målas med breda penslar och världen förenklas. Jag är inte ensam om att ha synpunkter på boken och dess innehåll.

Vad du bör vara medveten om när du läser Omgiven Av Idioter och kategoriserar människor i fyra färger är en läsvärd kritisk artikel om boken.

Det är en usel bok eftersom den inte lever upp till vad författaren påstår. Så enkelt är det. Författaren påstår att man ska se boken som ”en introduktion till mänskligt beteende och dialog”. Och om det är vad boken syftar till att vara, är det enkelt att göra en översikt av vad vetenskaplig forskning säger om mänskligt beteende och dialog. Och, jag kan ge en liten hint: det Thomas Erikson påstår är att betrakta som missförstånd och misstolkningar av vad vetenskap är, retoriska trick eller logiska felslut (beroende på om han medvetet skrivit felaktigheter eller bara har otur och drar felaktiga slutsatser) och rent trams.

Tango andra steget

Tango praktika igår kväll hos Tangorama kändes riktigt bra. Så bra att jag nu har anmält mig till en fortsättningskurs (den för nybörjare). Tangon är ett nyårslöfte som genomfördes snabbt. Jag anmälde mig till grundkursen 1 januari.

Tango första steget

Jag har länge sagt att “nån gång” ska jag lära mig att dansa tango. Under 2018 är målet att komma utanför min trygghetszon oftare, att lära mig dansa tango är långt utanför min trygghetszon. Hittills har jag undvikit dansgolv så mycket som möjligt, när jag hamnade där var målet att snarast möjligt komma därifrån.

Idag anmälde jag mig till grundkurs i tango hos Tangorama. Det ska bli spännande!

Sinnesro

Jag tycker om bönen om sinnesro, en enkel påminnelse om det viktiga i att veta vad man kan förändra och vad man får acceptera.

Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Du… (dikt av Sigrid)

Bilden med dikten på dök upp i mitt flöde på Facebook för ett år sedan. Facebook visade det för mig i år igen.

Du…
Får jag gömma några drömmar hos dej?
Några naiva och vackra
som andra kanske skrattar åt.
Jag vill låta dom bo
längst inne i dej.

Får jag dansa klumpigt
och sjunga falskt för dej
en solig dag
när hjärtat spränger i bröstet?
Se inte till reflexerna,
upplev källan!

Får jag vara i din värme
och långsamt mjukna
när själen blivit lite frostbiten
Håll om mej
tills jag ler igen!

Får jag slösa min kärlek på dej?
Får jag skratta, krama, sjunga, gråta
och dansa av kärlek
utan att du blir rädd?
Jag vill se dej i ögonen
och låta ett leende
berätta att jag älskar dej!

Källa: I Sigrids läsfåtölj: Du…

Du... (dikt av Sigrid)

Save

Top Hat i Malmö

Idag var jag och såg Top Hat på Malmö Opera. Den var mycket bra, en suverän föreställning och roande. Det är en pjäs som bygger på förveckling och förväxling. Underbar musik, bra sång, härlig dans och mycket bra val av huvudpersoner.

Top Hat är en glittrig berättelse från Hollywoods guldålder, en lättsam berättelse om jakten på kärlek och de hinder som tillfälligheter och missförstånd lägger i vägen. Broadwaystjärnan Jerry Travers förälskar sig i societetsflickan Dale Tremont och jagar henne genom London och Venedig för att vinna hennes hjärta.

Irving Berlin var sin tids obestridlige musikaliske mästare, en hitmakare av ojämförliga mått. Under en 60-årig karriär skrev han omkring 1500 låtar, däribland 19 musikaler och 18 filmer. ”Alexanders Ragtime Band” från 1911 var hans första stora internationella hit, ”White Christmas” långt ifrån hans sista. I Top Hat ingår bland andra ”Puttin’ on the Ritz” och ”Cheek to cheek”, odödliga storbandsklassiker från 30-talet.

Citerade texter hämtade från Malmö Operas sida om Top Hat.

Den där boken jag ska skriva

Under en längre tid har jag velat skriva en bok. Flera personer har sagt till mig att jag borde skriva om det jag vet och kan. Haken är att det jag har skrivit hittills är enbart för mitt egen nöje och inget att dela med andra. Nu sker en förändring – till det bättre. Jag har fått en partner i skrivandet, vi har för avsikt att skapa boken tillsammans. Vi arbetar i samma bransch, att hjälpa människor förändras och utvecklas, och vi arbetar på vår egen förändring och utveckling.

Det finns ingen fastställd tidplan men vi är inställda på att hålla tempot uppe. Eftersom vi är i början av vårt bokprojekt handlar det just nu mer om att bolla ämnen och idéer än att faktiskt skriva. Bokens förord ser i nuläget ut så här:

Boken är skriven med en mycket liten målgrupp – oss själva. Samtidigt vet vi att boken är relevant för många fler. När vi nu delar boken med andra är målsättningen att boken ska ge både inspiration och aha-upplevelser. Vi ser gärna att boken leder till eftertanke. Framför allt vill vi inspirera och motivera dig som läsare att ta tag i de förändringar som du vill göra.

Boken bygger på vår egen personliga och andliga utveckling kompletterad med erfarenhet från arbete med klienter. Det är en ibland vindlande resa mellan olika ämnen och problem och glädjeämnen. Vi har gjort vårt bästa för att undvika pekpinnar och plattityder. Där det är relevant har vi med tips och verktyg så att du som läsare har möjlighet att få direkt praktisk nytta av boken.

Utkast och idéer till boken kommer att hamna i mina bloggar. Det innebär denna bloggen såväl som Bengt’s Notes (engelska), GRS Mentor (engelska), GRS Mentor (svenska) och The Mental Leap (engelska).

Konsten att höra hjärtslag

Igår läste jag klart boken “Konsten att höra hjärtslag” av Jan-Philipp Sendker. Det är en underbar bok om kärlek. En kärlek som är oberoende av både tid och geografiskt avstånd. Boken ger också en intressant inblick i livet i Burma, en radikalt annorlunda värld än New York.

Text från bokens baksida.

Spåren efter honom slutar i Bangkok.
Varför har han, en framgångsrik New Tork-advokat, lyckligt gift och med två vuxna barn, bara gett sig iväg utan förklaring?

Fyra år senare hittar hustrun ett gammalt kärleksbrev, som aldrig postats, från honom till en okänd kvinna med adress i Bruma. Hos dottern Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. Kanske finns förklaringen till faderns försvinnande där och kanske kan hon få träffa honom igen.

När Julia reser till den lilla byn bland bergen i Burma hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus möts hon av en märklig man och förstår att hon är väntad. Fascinerad lyssnar Julia till hans historia om umbäranden och kamp. Om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna. Om det som står skrivet i stjärnorna och om en kärlek som övervinner allt.

« Older posts

© 2024

Theme by Anders NorenUp ↑