Page 2 of 3

Recycled as Design

Manifesto utvecklar platser och varumärken. De driver även världens minsta designmuseum, Branding by Design Center.

Idag var jag på deras utställning Recycled as Design där de visar produkter från tio designer som alla arbetar med någon form av återbruk. Klockan 12 talade modevetarna Hanna Cronsjö, Ebba Rooseniit och Matilda Fondell om hållbart mode, Sustainable Fashion.

Bland utställarna finns Konstantin-Larsson och HugSmile.

Mikaeli marknad 2014

Idag var jag på Mikaeli marknad på Fredriksdal museer och trädgårdar. Det är nog första gången jag besöker marknaden, Fredriksdal går jag till ibland. Med Kulturkortet är det gratis inträde. Det fanns mycket att titta på i de olika marknadsstånden och området i övrigt. Jag köpte en liten spettekaka med hem.

Mikaeli marknad markerar slutet av skördetid och början på hösten. Stora delar av Fredriksdalsområdet blir marknad och folkfest under Mikaeli.

Mikaeli marknad är full av upplevelser, dofter och intryck. Det myllrar av nutida och dåtida människor på Fredriksdalsområdet och var du än vänder blicken är det nästan som att blicka in i dåtiden. Som vanligt finns det knallare som säljer lokalproducerade produkter från nordvästra Skåne, utställare, fruktutställning i Herrgården, och mycket mycket mer.

Mikaeli marknad, eller Mickelsmäss, är en gammal bondehögtid som markerade slutet på skördetiden.

Läs mer: Varför firar vi Mickelsmäss?

Facebook: Fredriksdal Museer och Trädgårdar

Patisseriet och Valrhona Passion

Idag hade jag ett möte i Lund. Då passade jag på att att njuta av min favoritbakelse. Jag älskar choklad och Valrhona Passion är helt underbar. Den finns hos Patisseriet på Klostergatan 3 i Lund. Sommartid driver de även Café Botan i Botaniska trädgården. Det var där jag först hade glädjen att njuta av deras Valrhona Passion.

Valrhona Passion

Patisseriet och Valrhona Passion
Deras egen beskrivning av bakelsen:

En klassiker vid det här laget! Består av en chokladbotten med 70 % mörk choklad, tryffel med mörk & ljus choklad och passionsfruktspuré samt mjölkchokladmousse, gjord på Valrhona Jivara 40 % choklad. Dekoreras med kakaogelé och bladguld.

Vice ordförande Mensa Sverige

Igår var det årsmöte för Mensa Sverige med bland annat val till styrelsen. Walter Kotlar valdes automatiskt till vice ordförande (han var enda kandidaten) och jag valdes som suppleant till styrelsen.

Idag formades den nya styrelsen. Eftersom den tidigare ordföranden avgick i samband med årsmötet igår blev Walter Kotlar som vice ordförande automatiskt ny ordförande för ett år framåt. Jag valdes av styrelsen till ny vice ordförande för två år.

Från början ställde jag upp som kandidat till posten som vice ordförande och därmed sedan bli ordförande. Det ändrade jag till att istället kandidera som suppleant till styrelsen för att den vägen ha möjlighet att bli vice ordförande.

Mentor hos Almi 2014

Idag var det kickoff för Almis mentorprogram i Helsingborg. Jag har återigen fått förtroendet att vara mentor och ser fram emot ett givande år. Det är min trettonde adept sedan jag fick chansen första gången 2009. Mentorskapet är ideellt, jag gör det för att jag får möjlighet att bidra plus att jag själv utvecklas.

Mina tre nyckelord

Jag har kommit fram till tre nya nyckelord för min egen del. Frid, enkelhet, glädje. (Peace, simplicity, joy.) Det är mitt fokus framöver och det jag vill leva efter. Där har jag en ny personlig strategi med fokus på mitt eget liv.

Mina tre nya nyckelord innebär ett skifte från att göra till att vara och även ett skifte från det yttre till det inre. Båda skiftena känns viktiga för mig. Givetvis kommer mitt varande att påverka mitt görande. Skillnaden ligger i vad jag sätter först. Min egen måttstock förändras.

Panda lakritsglass

Idag provade jag en av årets glassnyheter från GB glass. Jag gillar Panda-glassen, mycket lakrits.

Gräddglass med lakritssmak, lakritssås och lakritsöverdrag.

Panda lakritsglass

« Older posts Newer posts »

© 2024

Theme by Anders NorenUp ↑