Blogg

Sinnesro

Jag tycker om bönen om sinnesro, en enkel påminnelse om det viktiga i att veta vad man kan förändra och vad man får acceptera.

Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Du… (dikt av Sigrid)

Bilden med dikten på dök upp i mitt flöde på Facebook för ett år sedan. Facebook visade det för mig i år igen.

Du…
Får jag gömma några drömmar hos dej?
Några naiva och vackra
som andra kanske skrattar åt.
Jag vill låta dom bo
längst inne i dej.

Får jag dansa klumpigt
och sjunga falskt för dej
en solig dag
när hjärtat spränger i bröstet?
Se inte till reflexerna,
upplev källan!

Får jag vara i din värme
och långsamt mjukna
när själen blivit lite frostbiten
Håll om mej
tills jag ler igen!

Får jag slösa min kärlek på dej?
Får jag skratta, krama, sjunga, gråta
och dansa av kärlek
utan att du blir rädd?
Jag vill se dej i ögonen
och låta ett leende
berätta att jag älskar dej!

Källa: I Sigrids läsfåtölj: Du…

Du... (dikt av Sigrid)

Save

Top Hat i Malmö

Idag var jag och såg Top Hat på Malmö Opera. Den var mycket bra, en suverän föreställning och roande. Det är en pjäs som bygger på förveckling och förväxling. Underbar musik, bra sång, härlig dans och mycket bra val av huvudpersoner.

Top Hat är en glittrig berättelse från Hollywoods guldålder, en lättsam berättelse om jakten på kärlek och de hinder som tillfälligheter och missförstånd lägger i vägen. Broadwaystjärnan Jerry Travers förälskar sig i societetsflickan Dale Tremont och jagar henne genom London och Venedig för att vinna hennes hjärta.

Irving Berlin var sin tids obestridlige musikaliske mästare, en hitmakare av ojämförliga mått. Under en 60-årig karriär skrev han omkring 1500 låtar, däribland 19 musikaler och 18 filmer. ”Alexanders Ragtime Band” från 1911 var hans första stora internationella hit, ”White Christmas” långt ifrån hans sista. I Top Hat ingår bland andra ”Puttin’ on the Ritz” och ”Cheek to cheek”, odödliga storbandsklassiker från 30-talet.

Citerade texter hämtade från Malmö Operas sida om Top Hat.

Den där boken jag ska skriva

Under en längre tid har jag velat skriva en bok. Flera personer har sagt till mig att jag borde skriva om det jag vet och kan. Haken är att det jag har skrivit hittills är enbart för mitt egen nöje och inget att dela med andra. Nu sker en förändring – till det bättre. Jag har fått en partner i skrivandet, vi har för avsikt att skapa boken tillsammans. Vi arbetar i samma bransch, att hjälpa människor förändras och utvecklas, och vi arbetar på vår egen förändring och utveckling.

Det finns ingen fastställd tidplan men vi är inställda på att hålla tempot uppe. Eftersom vi är i början av vårt bokprojekt handlar det just nu mer om att bolla ämnen och idéer än att faktiskt skriva. Bokens förord ser i nuläget ut så här:

Boken är skriven med en mycket liten målgrupp – oss själva. Samtidigt vet vi att boken är relevant för många fler. När vi nu delar boken med andra är målsättningen att boken ska ge både inspiration och aha-upplevelser. Vi ser gärna att boken leder till eftertanke. Framför allt vill vi inspirera och motivera dig som läsare att ta tag i de förändringar som du vill göra.

Boken bygger på vår egen personliga och andliga utveckling kompletterad med erfarenhet från arbete med klienter. Det är en ibland vindlande resa mellan olika ämnen och problem och glädjeämnen. Vi har gjort vårt bästa för att undvika pekpinnar och plattityder. Där det är relevant har vi med tips och verktyg så att du som läsare har möjlighet att få direkt praktisk nytta av boken.

Utkast och idéer till boken kommer att hamna i mina bloggar. Det innebär denna bloggen såväl som Bengt’s Notes (engelska), GRS Mentor (engelska), GRS Mentor (svenska) och The Mental Leap (engelska).

Konsten att höra hjärtslag

Igår läste jag klart boken “Konsten att höra hjärtslag” av Jan-Philipp Sendker. Det är en underbar bok om kärlek. En kärlek som är oberoende av både tid och geografiskt avstånd. Boken ger också en intressant inblick i livet i Burma, en radikalt annorlunda värld än New York.

Text från bokens baksida.

Spåren efter honom slutar i Bangkok.
Varför har han, en framgångsrik New Tork-advokat, lyckligt gift och med två vuxna barn, bara gett sig iväg utan förklaring?

Fyra år senare hittar hustrun ett gammalt kärleksbrev, som aldrig postats, från honom till en okänd kvinna med adress i Bruma. Hos dottern Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. Kanske finns förklaringen till faderns försvinnande där och kanske kan hon få träffa honom igen.

När Julia reser till den lilla byn bland bergen i Burma hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus möts hon av en märklig man och förstår att hon är väntad. Fascinerad lyssnar Julia till hans historia om umbäranden och kamp. Om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna. Om det som står skrivet i stjärnorna och om en kärlek som övervinner allt.

Recycled as Design

Manifesto utvecklar platser och varumärken. De driver även världens minsta designmuseum, Branding by Design Center.

Idag var jag på deras utställning Recycled as Design där de visar produkter från tio designer som alla arbetar med någon form av återbruk. Klockan 12 talade modevetarna Hanna Cronsjö, Ebba Rooseniit och Matilda Fondell om hållbart mode, Sustainable Fashion.

Bland utställarna finns Konstantin-Larsson och HugSmile.

Mikaeli marknad 2014

Idag var jag på Mikaeli marknad på Fredriksdal museer och trädgårdar. Det är nog första gången jag besöker marknaden, Fredriksdal går jag till ibland. Med Kulturkortet är det gratis inträde. Det fanns mycket att titta på i de olika marknadsstånden och området i övrigt. Jag köpte en liten spettekaka med hem.

Mikaeli marknad markerar slutet av skördetid och början på hösten. Stora delar av Fredriksdalsområdet blir marknad och folkfest under Mikaeli.

Mikaeli marknad är full av upplevelser, dofter och intryck. Det myllrar av nutida och dåtida människor på Fredriksdalsområdet och var du än vänder blicken är det nästan som att blicka in i dåtiden. Som vanligt finns det knallare som säljer lokalproducerade produkter från nordvästra Skåne, utställare, fruktutställning i Herrgården, och mycket mycket mer.

Mikaeli marknad, eller Mickelsmäss, är en gammal bondehögtid som markerade slutet på skördetiden.

Läs mer: Varför firar vi Mickelsmäss?

Facebook: Fredriksdal Museer och Trädgårdar

Patisseriet och Valrhona Passion

Idag hade jag ett möte i Lund. Då passade jag på att att njuta av min favoritbakelse. Jag älskar choklad och Valrhona Passion är helt underbar. Den finns hos Patisseriet på Klostergatan 3 i Lund. Sommartid driver de även Café Botan i Botaniska trädgården. Det var där jag först hade glädjen att njuta av deras Valrhona Passion.

Valrhona Passion

Patisseriet och Valrhona Passion
Deras egen beskrivning av bakelsen:

En klassiker vid det här laget! Består av en chokladbotten med 70 % mörk choklad, tryffel med mörk & ljus choklad och passionsfruktspuré samt mjölkchokladmousse, gjord på Valrhona Jivara 40 % choklad. Dekoreras med kakaogelé och bladguld.

Vice ordförande Mensa Sverige

Igår var det årsmöte för Mensa Sverige med bland annat val till styrelsen. Walter Kotlar valdes automatiskt till vice ordförande (han var enda kandidaten) och jag valdes som suppleant till styrelsen.

Idag formades den nya styrelsen. Eftersom den tidigare ordföranden avgick i samband med årsmötet igår blev Walter Kotlar som vice ordförande automatiskt ny ordförande för ett år framåt. Jag valdes av styrelsen till ny vice ordförande för två år.

Från början ställde jag upp som kandidat till posten som vice ordförande och därmed sedan bli ordförande. Det ändrade jag till att istället kandidera som suppleant till styrelsen för att den vägen ha möjlighet att bli vice ordförande.

Mentor hos Almi 2014

Idag var det kickoff för Almis mentorprogram i Helsingborg. Jag har återigen fått förtroendet att vara mentor och ser fram emot ett givande år. Det är min trettonde adept sedan jag fick chansen första gången 2009. Mentorskapet är ideellt, jag gör det för att jag får möjlighet att bidra plus att jag själv utvecklas.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑